Togulykke - øvelse

En litt sen oppdatering!

Hele Security linjen har vært så heldige å fått vært med på en stor øvelse utført av politiet, AMK og brannvesnet i Sør-Trøndelag, så her kommer noen bilder og litt om hvordan det har vært!

 

Vi ble fraktet med buss inn til Trondheim Sentralbanestasjon hvor toget som skulle "spore av" sto og ventet på oss, toget gikk fra Trondheim rundt 02:00 natt til mandag. Da vi ankom Oppdal måtte vi vente en stund ved togstasjonen der for å få med oss flere som skulle være med på øvelsen sammen med oss. Ulykkesalarmen gikk 05:29, og det hele gikk ut på at vi fikk en klistre lapp med hvordan skadet vi skulle spille og vi måtte gjøre det så realistisk som over hodet mulig, noe som ikke var veldig lett i starten for en meget overtrøtt gjeng.

Det hele startet med en hel masse fliring og tull helt til vi fikk beskjed over høytaleren på toget at vi hadde sporet av å at nødetatene var på vei for å hjelpe! Det var vel ikke før vi så blålysene, hørte helikoptrene og så masse lys fra lommelykter utenfor at vi virkelig skjønte at nå var vi i gang. Men det var forstatt veldig vanskelig for alle sammen og holde seg seriøs. 

Noen av oss ble lettere skadet som kutt i leppen, brukket arm o.l. Mens andre hadde langt værre skader som kraniebrudd, punktert lunge osv.

Det var masse hyling og skriking på toget noen timer, da det tok litt tid å få ut rundt 100 passasjerer som var alt fra lettere skadd til alvorlig skadd. Mange ble fraktet ut med båre og sendt med luftambulanse til det som var sykehuset under øvelsen (Skytterhuset i Oppdal).Ett eksempel på en av skadene vi fikk utdelt.

Rødekors var også med og gjorde en utmerket jobb!
Pasienter på tur til sykehuset i Sea King.
Kristine fra Charlie va veldig trøtt på tur til øvelsen, godt med litt søv!

Manges drøm for natten var å få være med Sea King opp i luften!!

 

Ut av toget - inn i toget.


Camilla syntes dette var triste greier.

Leger, rødekors og brannmannskap var behjelpelige.


Ett av redningshelikoprene som var tilstede.


Brannmannskapet fikk testet sine bærekunnskaper da skadde skulle fraktes ut fra toget og opp til luftambulansen.Brannpersonell tilstede og reddet mange, mye tunge løft.

Støtte av medpersoner var viktig da vi var skadet.
Våre vakre lærere!!

 

Nå må vi få oss litt søvn, for om ikke mange timer er det avreise til USA og FLORIDA!! 

Oppdatering kommer underveis!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

legg meg til som venn

her kan du skrive hva du vildin epost adresse


gratisdesign av Tonjemt
hits