Denne uken

Denne uken har vært ganske innholdsrik. Mandagen startet som vanlig med valgfag. Tirsdag hadde vi cc-trening og håndjenskurs med Torgrim. Det var gøy, og ganske interessant å se hvor mye vi husket etter sist gang med cc (noe som er svært lenge siden). Men som Mark (amerikaneren vi "besøkte" som var en tidligere politimann) sa da vi var i Florida i høst; etter 3000 ganger, begynner teknikken kanskje å sitte litt. Så med andre ord har vi da noen tusen ganger til. 
Håndjern var også ganske morsomt å prøve! Og selv om vi flinke Tango elever tar ting lett, trengs det nok en god del øving til før vi klarer å bruke 3 sekunder på å legge en person i håndjern.


Her legge Veronica håndjern på Merethe. Ser ikke ut som Merethe har det så aller verst der hun ligger?!

 

Onsdag ble det turning i Orklahallen. Dette fant vi ut var en lur ide, siden tirsagens cc-trenings endte med at alle stod på hodet og slo hjul om hverandre. Så turning var en ypperlig måte å få ut akrobatene i oss. 

Slenger med en kort filmsnutt (fikk desverre ikke med så mange av akrobatene i klassen men...)

I dag hadde vi dokumentkontroll og dokumentfalsk med vår kjære Arne. Så nå er det ingen som kan komme forbi oss med et falsk leg, pass eller annet dokument! Det var litt trist å tenke på at det var siste timen med Arne, så neste gang vi sees blir på avslutningen. Huff.

 

Klassebilde

Siden denne klassen ikke er den aller beste til å holde dere der ute oppdatert på hva vi gjør om dagene, og heller ikke er den største fan av å skrive verken kort eller langt om vår hverdag, slenger vi bare raskt og enkelt med klassebildet vi tok for en stund siden så dere i det minste har noe nytt å se på når dere først klikker dere inn på bloggen.

Her er da alle de flotte og vakre Security Tango elevene linet opp på rekk og rad

Klassetur til Florida, USA

Heisann !


Da kommer vi med et litt vel sent blogginnlegg om klasseturen vi hadde til Florida i USA.

Vi reiste natten 14. oktober, dagen etter høstferien. Turen tok oss over et døgn, så det var en nokså sliten gjeng som ankom Cocoa Beach den kvelden. 
Trøtt og sliten stod vi opp, dag etter dag, klar for hva enn Torgrim og Camilla hadde funne på til oss. Litt søvnmangel skulle ikke stoppe Securityelevene fra selveste Fredly! Så avgårde-kåre gikk det på alt fra alligatorsafri og rappelering, til bilkjøring og shopping (selvfølgelig).

Her kan dere se et kort sammendrag i bilder fra turen, så slipper vi å ramse opp ord for ord og dag for dag :-)  

Som det stod til slutt i videoen, så har vi hatt en super tur og kost oss mye med det Florida hadde å by på! Vi har fått mange gode minner og minnerike opplevelser som vi kommer til å bære med oss i lang tid fremover!

Takk for en fin tur!

Togulykke - øvelse

En litt sen oppdatering!

Hele Security linjen har vært så heldige å fått vært med på en stor øvelse utført av politiet, AMK og brannvesnet i Sør-Trøndelag, så her kommer noen bilder og litt om hvordan det har vært!

 

Vi ble fraktet med buss inn til Trondheim Sentralbanestasjon hvor toget som skulle "spore av" sto og ventet på oss, toget gikk fra Trondheim rundt 02:00 natt til mandag. Da vi ankom Oppdal måtte vi vente en stund ved togstasjonen der for å få med oss flere som skulle være med på øvelsen sammen med oss. Ulykkesalarmen gikk 05:29, og det hele gikk ut på at vi fikk en klistre lapp med hvordan skadet vi skulle spille og vi måtte gjøre det så realistisk som over hodet mulig, noe som ikke var veldig lett i starten for en meget overtrøtt gjeng.

Det hele startet med en hel masse fliring og tull helt til vi fikk beskjed over høytaleren på toget at vi hadde sporet av å at nødetatene var på vei for å hjelpe! Det var vel ikke før vi så blålysene, hørte helikoptrene og så masse lys fra lommelykter utenfor at vi virkelig skjønte at nå var vi i gang. Men det var forstatt veldig vanskelig for alle sammen og holde seg seriøs. 

Noen av oss ble lettere skadet som kutt i leppen, brukket arm o.l. Mens andre hadde langt værre skader som kraniebrudd, punktert lunge osv.

Det var masse hyling og skriking på toget noen timer, da det tok litt tid å få ut rundt 100 passasjerer som var alt fra lettere skadd til alvorlig skadd. Mange ble fraktet ut med båre og sendt med luftambulanse til det som var sykehuset under øvelsen (Skytterhuset i Oppdal).Ett eksempel på en av skadene vi fikk utdelt.

Rødekors var også med og gjorde en utmerket jobb!
Pasienter på tur til sykehuset i Sea King.
Kristine fra Charlie va veldig trøtt på tur til øvelsen, godt med litt søv!

Manges drøm for natten var å få være med Sea King opp i luften!!

 

Ut av toget - inn i toget.


Camilla syntes dette var triste greier.

Leger, rødekors og brannmannskap var behjelpelige.


Ett av redningshelikoprene som var tilstede.


Brannmannskapet fikk testet sine bærekunnskaper da skadde skulle fraktes ut fra toget og opp til luftambulansen.Brannpersonell tilstede og reddet mange, mye tunge løft.

Støtte av medpersoner var viktig da vi var skadet.
Våre vakre lærere!!

 

Nå må vi få oss litt søvn, for om ikke mange timer er det avreise til USA og FLORIDA!! 

Oppdatering kommer underveis!

Samband og CC-trening

Skoledagen i går bestod av samband og CC-trening. Samband er, for de som ikke vet, når vi snakker med flere personer gjennom walkietalkie. Her fikk vi prøve ut en "sambandslek" der halve klassen skulle gjemme seg, og resten av halvparten skulle finne de andre og kommunisere seg imellom gjennom walkietalkie.
Ellers hadde vi litt CC-trening. Der trente vi på balanse og lærte litt teknikker for å få kontroll over en annen person til f.eks. politiet kommer, og hvordan en kan legge en person i bakken.
Disse tingene er da veldig greit å kunne til vi skal i praksis på diverse arrangement og konserter.

19.09.2013Da var vi i gang med siste dag på ordensvaktkurs. Om noen timer er vi alle litt mer i stand til å stå vakt i dører og på arrangement, og allerede i dag skal noen fra Tango klassen få prøve seg på dette. Vi skal nemlig stå nattevakt på Skottet i Buvika, så dette kan bli interessant! Skottet i Buvika er et teaterstykke som handler om den eneste arbeidskonfliken i norge som har krevd liv. Vår oppgave hele denne helgen, blir å stå hele natten og passe på alt utstyret som trengs for teaterstykket. Vi er delt inn i 4 grupper, og hver gruppe har ansvaret for én natt hver! 
 

Rappellering i "skauen"

I dag fikk vi prøve oss på rappellering i skogen. Noen hadde gjort det før, mens for andre var dette helt nytt. Adrenalinet pumpet for fult, og for de fleste hoppet nok hjertet over et tak i det vi gikk utfor kanten. Men alle klarte seg bra og kom helskinnet ned. 

Jaa. Dette er da altså vår stipp..Stella var medDette er oss:

Dette er Torgrim Sørensen. Han er lærer for Security Tango. 


Dette er Tom Andre Ranheim. Han er vår stipp.


Elise Trøan

21 år

Stavanger

 

Merethe Bringedal Hofstad

19 år

Trondheim

 

Merete Sommerdal

... år

Jessheim


Sondre Johan Hjelle Lundberg

... år

Fredrikstad

 

Sangita Sunder

... år

Drammen

 

Siw-Helene Walther

... år

Sarpsborg

 

Marcus Næss

20 år

Lakselv

 

Joakim Bakke

... år

Sarpsborg

 

Stine Elisabeth Fredriksen

21 år

Hammerfest

 

Veronica Solberg Sværen

19 år

Bergen


Per Eivind Warmestad

19 år

Oslo


Per Marcus Rystad

21 år

Askim


Julie Odlolien

... år

Ringebu


Synnøve Nyberg

20 år 

Bergen


Svein Magnus Pedersen

19 år

Kristiansund


Kamilla Andersen

... år

Porsgrunn


Camilo Sunde

19 år

Førde


Steve Knutsen

19 år

Kirkenes


Camilla Hammer Vollan

19 år

Steinkjer

 

Arild Sebastian Prag

19 år

Oslo


May Kristin Øvrevik

... år

Haugesund

Les mer i arkivet » Mars 2014 » November 2013 » Oktober 2013
hits